Mellemledere mistrives. Stadig.
November 26, 2016
Rigtige mænd træffer beslutninger med følelserne
November 26, 2016

At være nogens chef

(06.11.2014)

Efter mange år som ‘nogens chef’, passer det mig glimrende at have en tid som ‘ingens chef’.

Det er nemlig ingen hemmelighed, at det kræver en del at være ‘nogens chef’. Medarbejdere kræver tid, stillingtagen, interesse, engagement, styrke, overblik, kompetencer, og nogle gange også nattesøvn. Det er krævende at være ‘nogens chef’.

Men det er også givende at være ‘nogens chef’. Medarbejdere giver muligheden for at lære at forholde sig til forskellige vinkler i en sag, at sætte sig ind i både faglige, og personlige kompetencer, at styre sine følelser, at navigere i kaos, at veje sine ord, at skære igennem, og ikke mindst at stå helt alene, lige midt i orkanens øje.

Når du er ‘nogens chef’ bliver du, med ét slag, en af de vigtigste personer i deres liv.

Din måde at lede på, er en afgørende faktor for deres bidrag til virksomheden….men i høj grad også til deres oplevelse af tilfredshed med deres liv. Når du er ‘nogens chef’, er du det 24 timer i døgnet. Ikke kun når I er på arbejde. Det er et kæmpe ansvar at være ‘nogens chef’.

I 2013 lavede Ennova en undersøgelse, som viste at hver 3 medarbejder dumper deres chef. De synes simpelthen at chefen er inkompetent! Det er skræmmende!

På trods af det, er personaleledelse sjældent det der tænder lederne. Derimod tænder de på nye udfordringer, mere strategisk ansvar, og karrierehop. Derfor kan man ofte høre ledere udtale “Jeg gider egentligt slet ikke at have medarbejdere, men de følger med stillingen”.

Tænk at være den medarbejder, der har en chef der siger “Jeg gider egentligt slet ikke at have medarbejdere, men de følger med stillingen”. Tænk at være den der “følger med”.

Lige nu nyder jeg at være ‘ingens chef’, og udelukkende koncentrere mig om at hjælpe andre med at være ‘nogens chef’. Jeg ved også at jeg en dag igen bliver ‘nogens chef’. Og når den dag kommer, så er det fordi jeg har brændende lyst til at være ‘nogens chef’, og ikke fordi det at være ‘nogens chef’ følger med den stilling jeg ønsker mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.