M.U.S – hvis samtale er det?
November 26, 2016
Klæd din leder på til succes
November 26, 2016

Sekretær eller mellemleder

(19.08.2014)

Hvor godt kender du egentligt din chef? Jo bedre kendskab, jo større sandsynlighed er der for, at I får et godt samarbejde. Simpelthen fordi, at jo stærkere den menneskelige relation er, jo bedre glider samarbejdet.

Forestil dig en gammeldags funktion som en sekretær. Sekretæren kender navnene på chefens ægtefælle og børn – måske endda også deres fødselsdage og andre mærkedage. Sekretæren kender chefens fritidsinteresser, vaner, præferencer, arbejdsrytmer og hvornår det er lettest at “sælge” en idé, og hvornår det er bedst at lade være. Det er vigtigt, fordi sekretærens job er at servicere chefen, og jo bedre kendskab, jo lettere kan det job løses.

Du er ikke sekretær, og du skal ikke løse sekretæropgaver. Du er mellemleder og skal lede dine medarbejdere. Men en del af dit job er også at servicere din chef. Med andre ord, at lede opad. Og lige som sekretæren kan du gøre et meget bedre job, hvis du kender din chef godt. Ja, det er en fordel at du kender navnene på ægtefællen og på børnene. Det er også en fordel, at du har et vist kendskab til chefens fritidsinteresser. Det kunne jo være i havde fælles interesser, og at det ville være et godt samtaleemne til frokosten. Og selvom I ikke deler interesser, er det altid godt at interessere sig oprigtigt for andre.

Det vil også være godt at spotte, hvornår chefen er lettest at komme i kontakt med. Måske møder din chef ofte kl. 08.15, men har først møder fra kl. 09.00, og har dermed et vindue på 45 minutter hver morgen. Eller måske er det bedste tidspunkt for kontakt efter kl. 16.00, og ved at du selv ændrer dine arbejdstider en smule, har du bedre adgang til chefen?

Det kan også være, at din chef altid er på mailen kl. 21.00 om aftenen, og at I der kan få afklaret de spørgsmål, der måtte være, så du slipper for at jagten chefen gennem flere dage, uden held fordi hver jeres kalender er fyldt op af møder.

Jeg siger ikke, at du skal tilrettelægge hele din arbejdsdag efter chefen. Men det kan være en fordel at vide, hvornår og hvordan du lettest kommer i kontakt.

Så selvom du ikke er sekretær, så kan det alligevel være fordelagtigt at tænke lidt som en sekretær

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.